Nu har Wilda äntligen varit sin första gång på brukshundklubben! Det gick över förväntan faktiskt, hade förväntat mig en lite mer motsträvig vovve. När vi först kom dit så var det inte populärt, när hon hoppade ur bilen blev hon ynkligt låg och gjorde illa kvickt ifrån sig och började dra tillbaka mot bilen. Inte en tanke verkade hon ha på att det var fullt med folk och hundar. Vi började sedan med teori och då fick Wilda sitta i bilen, och när jag kom ut efter ett tag o hämtade henne så var det en annan hund. Glad, framåt och nyfiken! Det var nog bra för henne att få kolla läget en stund först. Behövs verkligen väldigt mycket mer miljöträning för henne, är inte allt för bra på att hantera nya situationer.

Vi var väl inget proffsekipage, men hon verkade tycka det var himla skoj. Det enda som var besvärligt var att Wilda, vaktig som få, skulle ha koll på alla! Hon hade så fullt upp med vaktandet att hon blev svårkontaktad. Men det lär väl släppa när hon vant sig lite vid kursen. Idag har vi varit och inhandlat en spårlina inför nästa gång, tror inte jag vågar mig på att ha henne lös när vi ska ha uppletande 🙂 Det blev lite matskålar på ställningar också, så slipper vovvarna se ut som vingliga giraffer när de äter, Starke verkade himla nöjd med att slippa stå med böjda framben. Sen blev det hundgodis och en liten leksak också…. Jag gick in i affären för att vi hade glömt hundgodis när vi skulle iväg med hundarna, och kom ut 800 pesetas fattigare…hur gick det till?!