Nu har vi återigen varit på kurs med Wildisen, det går bara bättre och bättre. Hon är inte lika ”vaktig” längre och då och då tycks hon faktiskt slappna av, överraskande nog. Vi körde lite allmänna kontaktövningar och det gick bra, men hon tröttnar väldigt snabbt och det är kanske på en nivå för högt för henne. Det har blivit så eftersom det har blivit lite tävlingsinriktat på kursen, vilket jag ju iochförsig tycker e skitkul och man lär sig massor. Men det är ju inte riktigt det Wilda är där för. Men det viktigaste är ju trots allt att hon får träffa hundar och folk, vilka hon ju varit lite misstänksam mot. Det är verkligen himla skoj på kursen och jag funderar redan på vilken nästa kurs skall bli. Wilda visade faktiskt en talang i onsdags på kursen, vi körde ett enkelt uppletande och oj vad hon var snabb med att köra ned nosen (den lilla hon har J ) och raskt hittade hon bollen. Hon kom t.o.m. tillbaka med den till mig så jag var en otroligt stolt matte, som den dåliga människa jag är så var det inte ett så bra resultat som var väntat. Det enda problemet är att hon är väldigt osäker med nya människor (inte mycket boxersätt i henne) och uppskattade inte alls första uppletandet när instruktören höll henne, såg mest ut att vilja fly. Men vi möblerade om oss lite till nästa gång och då gick det fint. Nästa gång ska vi köra en budföring (heter det så?) men då kanske jag tar Starke till det momentet. Jag är ytterst skeptisk till att hon springer fram till instruktörerna. Men det kanske är värt att testa, de får väl fjäska lite för henne först. Jag hade med Starke ut till klubben också och tränade ett kort pass med honom och det gick också över förväntan. Han har blivit ganska duktig på fria följet (allt är relativt) och hänger med bra. Fast han sätter sig snett som bara den och lägger sig långsammare än en pensionär. Men han försöker verkligen och det är himla kul att se. Jag kanske skippar tävlingsplanerna och nöjer mig med att det funkar och skiter i att det inte är snyggtJ

Vi slåss för tillfället återigen mot Starkes furunkulos, men det är verkligen inte så illa som sist. Nu är det bara ett par enstaka bölder som vi gått på med antibiotika. Vi gick först två veckor på en sort men den gjorde ingen större nytta, och idag har jag avrit och hämtat ut en annan sort som jag hoppas ska göra susen. Tydligen skulle den vara extra effektiv mot infektioner i huden så vi hoppas på det bästa. Vi väntar även med oro på hur Starke ska klara våren som lantishund, med tanke på allergierna. Han är ju allergisk mot flera olika grässorter och vi väntar väl på att det ska ”slå till” snart. Vi har inte startat någon kur med ”allergivaccin” än, tycker inte att han haft så mycket besvär det sista. Läste nånstans att det skall göras innan de blir för gamla för att få gott resultat. Ska kolla upp det så att han inte passerat ”bäst före-datumet”. Båda två tycks funka bra med sina nya foder, Wilda äter nu Eukanubas boxerfoder och Starke äter deras ”Sensitive joints”. Förhoppningsvis ska Wilda hålla hullet bättre på sitt nya foder, det har lite högre energiinnehåll än det förra. Inte för att hon tenderar att bli mager men hon fick ju äta lika mycket som Starke.