Starkes lycka är gjord, han fick åka till veterinären! Redan på parkeringen blir han helt tossig. Väl inne i väntrummer håller han på att slå knut på sig av glädje, kastar sig efter alla i “veterinärkläder” för att få leka, ylandes av lycka. Sen visas vi bort mot rummer, Starke ilar kvickt upp på vågen (he knows the drill) . Sen in på rummer där han äntligen får hoppa upp på bordet. Han gör sitt bästa för att charma veterinären. Vi lägger honom på sidan för att kunna kolla tassarna, då ålar han sig efter veterinären för att kunna få gosa lite. Hon blev väldigt full i skratt, första gången hundar förföljer henne på bordet i sidled… Sen blev det blodbprov oxå, alltså ännu en personal- jippi! Ibland undrar jag om allt står rätt till uppe i kontoret på honom, ska det verkligen vara så kul hos veterinären??

Resultatet då, jo en bakterieodling togs i en lite böld på armbågen och lite skrapprover togs på två skorviga liggmärken på armbågarna. De var lite för stora med tanke på att han bara liger mjukt o fluffigt hemma. Skrapet visade på svamptillväxt, antagligen pga att han nu äter en lång kur antibiotika. Om en vecka får vi se vad bakt.provet visar, gissar på att vi får byta antibiotika eftersom denna inte riktigt verkar funka så bra.

Blodprovet tog vi för att kolla lever o njurvärden eftersom han äter smärtstillande, ett av värdena var lite högt och jag ska nu sänka hans dos på smärtstillande. Ska boka en tid hos vet för att kolla hur hans rygg mår också. Fast först ska jag se till att boka in oss för en undersökning på rehabet.