I helgen bar det av till Marks brukshundklubb för att vara med på boxerklubbens spårläger. Jag åkte själv med Wilda och med husvagnen på släp. Lite nervöst var det allt, i min ägo har Wilda bara spårat två gånger ungefär. Väl på plats kände jag snabbt att oron var obefogad. Vi delades in i två grupper och min instruktör för helgen blev Ingrid Trip. Vi var ett lagom blandat gäng där alla hade olika erfarenheter och olika utbildade hundar.

När jag väl skulle ut och lägga Wildas första spår så skulle jag bara lägga ett enkelt, kort och rakt för att vi skulle se hur hon spårade. Men när jag klampat iväg så befann jag mig snart i ett smärre träsk med vatten upp över fotknölarna. Jag funderade en kort stund på om jag skulle vända, jag hade inte lyckats gå rakt och nu dessutom vatten….. men jag knatade en liten bit till så fick det bära eller brista. Wilda, numera a.k.a. Loket, plöjde igenom spåret utan större svårigheter. Hon tycker det är sanslöst kul!Jag tror minsann hon är en riktig spårtalang. När vi senare körde uppletande fattade hon oxå galoppen illa kvickt. I vårat fall så är det främst matte som behöver träna, Wilda vet mycket väl vad hon ska göra. Dessutom tycker hon spårpinnar e dökul…hon överraskar matte ofta!

På lördagskvällen bjöds det på finmiddag med smördegsinbakt fläskfilé med gorgonzola, klyftpotatis och stekta kantareller och trattkantareller som killarna i andra gruppen plockat. Sanslöst gott var det och kändes himla lyxigt efter en heldag i skogen.

Söndagen spenderades också ute i skogen och avslutades med lite upplet och sen lydnad. Jag tror Wilda fortfarande e lite sliten efetr helgen;-)

Jag hade verkligen helt sjukt kul och lärde mig så otroligt mycket, galet taggad blir man av en sån här helg!! Längtar till ny kurs! Att man sedan lärde känna ett gäng nya härliga människor är ju bara en bonus:-)

Ett stort tack till helgens “fröknar” Maria och Ingrid, vilken toppenhelg ni fixat!